Pekforum

Switch to desktop

Megkezdődtek az iratkozások a 2015. GastroPan kiállításra

Hirek 28 július, 2014

Megkezdődtek az iratkozások a 2015. GastroPan kiállításra

VII. alkalommal kerül megrendezésre, 2015. március 19-21. között Marosvásárhelyen, a GastroPan - legfontosabb sütőipari, cukrászati, fagylalt, csokoládé, kávé és vendéglátóipari megoldásokat, berendez...

Új szabályok a kakaó piacra vonatkozóan

Hirek 11 július, 2014

Új szabályok a kakaó piacra vonatkozóan

Július 7-én, több mint 500 éve, azaz 1550-ben, először hozták be Európába a csokoládét, így ezen a napon ünnepelik az európaiak a csokoládé világnapját.

Glükóz, fruktóz vagy ..... kevesebb cukor. Mennyire egészségesek az édes termékek?

Hirek 11 július, 2014

Glükóz, fruktóz vagy ..... kevesebb cukor. Mennyire egészségesek az édes termékek?

A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy az élelmiszer-termelők minél inkább a cukor csökkentésére kellene koncentráljanak, ne a cukor helyetesítésére glükózzal vagy fruktózzal. A Mintel legújabb kut...

Az elmúlt 12 év legmagasabb gabona készlete. Az árak évi 15,6%- al csökkennek.

Hirek 11 július, 2014

Az elmúlt 12 év legmagasabb gabona készlete. Az árak évi 15,6%- al csökkennek.

A világ gabona tartalékai elérhetik az elmúlt 12 év legmagasabb szintjét, ami az árak csökkenéséhez vezethet, derült ki az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete(FAO...

Új szakmai képzés: Népszerű cukrásztermékek - receptek és gyártási technológiák

Hirek 08 július, 2014

Új szakmai képzés: Népszerű cukrásztermékek - receptek és gyártási technológiák

A PanGastRo Pék és Gasztronómiai Szakmai Egyesület által szervezett tanfolyamok listája egy új programmal bővült. A legújabb intenzív tanfolyam a legeladhatóbb desszertek és süteményekre helyezi a han...

A pékségek és cukrászdák belső berendezésének fontossága

Hirek 20 máj., 2014

A pékségek és cukrászdák belső berendezésének fontossága

A környezet egy kulcsfontosságú eleme azoknak az üzleteknek, amelyek pék és cukrásztermékeket forgalmaznak, viszont ugyanennyire fontos a kínálat választékossága is. Továbbá szükséges, hogy az értékes...

Kézműves csokoládébonbon készítés

Hirek 08 július, 2014

Kézműves csokoládébonbon készítés

2014. szeptember 24. és 25. között, Székelyudvarhelyen, kézműves csokoládé bonbon készítő tanfolyamot szervez a PANGASTRO Egyesület. A csoki készítő modulon a résztvevők elsajátíthatják a csokoládé te...